Un militar rămas fără un picior, cu decizie de handicap permanent, este chemat periodic la reevaluare

Un militar rămas fără un picior, cu decizie de handicap permanent, este chemat periodic la reevaluare
Un militar în rezervă din Arad, fără un picior și cu decizie definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Timișoara potrivit căreia are un handicap fizic permanent, este chemat periodic de autorități la reevaluare medicală, bărbatul depunând o plângere penală pentru abuz în serviciu.
Publicat: 24/01/2014, 13:22
Actualizat: 08/02/2016, 12:16

Un militar în rezervă din Arad, fără un picior și cu decizie definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Timișoara potrivit căreia are un handicap fizic permanent, este chemat periodic de autorități la reevaluare medicală, bărbatul depunând o plângere penală pentru abuz în serviciu.

Arădeanul Gabriel Mitroi (56 ani) a rămas fără piciorul drept în aprilie 2011, acesta fiindu-i amputat de către medici din cauza unei infecții dezvoltate pe fondul diabetului avansat, ulterior bărbatul depunând la autorități dosarul pentru încadrare în grad și tip de handicap, în vederea obținerii unor drepturi legale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma evaluării medicale, Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap (CSEPAH) din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad a decis ca bărbatul să fie încadrat la gradul de handicap grav fără drept de asistent, fapt contestat de Gabriel Mitroi în instanță, acesta cerând și un asistent.

Procesul s-a judecat la Secția de contencios-administrativ a Curții de Apel Timișoara, iar arădeanul a obinut sentință definitivă și irevocabilă. Intanța a decis că bărbatul trebuie încadrat la gradul de handicap grav cu drept de asistent. Judecătorii au mai decis ca Mitroi să primească daune morale de 8.000 de lei, plus 10.000 de lei reprezentând diferența de indemnizație – de circa 60 de lei pe lună – de la momentul dobândirii handicapului și până la data sentinței.

De asemenea, instanța a decis plata retroactivă a salariului lunar al asistentului personal la care bolnavul ar fi avut dreptul.

„În urma acestei sentințe, CSEPAH și celelalte autorități implicate s-au conformat, mi-au făcut reîncadrarea în gradul de handicap și mi-au plătit toate drepturile restante. Cu toate acestea, CSEPAH continuă să mă cheme și de trei ori pe an la reevaluare medicală, amenințând că risc să mi se retragă drepturile dacă nu mă prezint”, a declarat Mitroi.

Acesta a prezentat corespondentului MEDIAFAX trei invitații primite de la CSEPAH în ultimele luni, cea mai recentă fiind de săptămâna trecută, în toate arătându-se că păstrarea drepturilor depind de reevaluarea medicală.

„Deși mă deplasez foarte greu, în cârje, la sfârșitul anului trecut m-am prezentat să le arăt că nu mi-a crescut piciorul. Le-am prezentat și decizia de handicap permanent emisă chiar de ei în baza sentinței. Cu toate acestea, hărțuirea continuă și îmi trimit periodic invitații la reevaluare medicală”, a declarat Mitroi.

El spune că se simte hărțuit, pentru că a dat în judecată CSEPAH și a câștigat procesul, astfel că a decis să depună plângere penală împotriva șefului comisiei, Dan Pârvulescu.

„La sfârșitul anului trecut, m-am adresat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad și am depus o plângere penală împotriva doctorului Pârvulescu, pentru abuz în serviciu în formă continuată și calificată contra intereselor persoanei”, a declarat Mitroi.

Președintele CSEPAH Arad nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzațiilor, însă șeful acestuia, Edita Iuhasz, care este directorul DGASPC Arad, spune că a încercat să rezolve „neînțelegerile dintre cei doi”.

„Cunosc acest caz, în care se pare că există un conflict între domnul Mitroi și șeful Comisiei de evaluare. Am încercat să rezolv aceste neînțelegeri, dar din punct de vedere legal comisia are dreptul să solicite reevaluarea periodică chiar dacă există o situație de handicap permanent”, a declarat Iuhasz.

Militarul în rezervă afirmă că nu va mai da curs invitațiilor la reevaluare, considerând că „este vorba de o răzbunare a medicilor”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Adevărul despre decesul lui Gabriel Cotabiță. Artistul ar fi fost internat în mare secret de...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Cum arată polata construită în Clisura Dunării. Șoseua spectaculoasă din Porțile de Fier, protejată de...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
Ameninţarea de pe piaţa imobiliară. România ar putea ajunge o piaţă de chiriaşi: "Preţurile se...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
Netflix dă lovitura sfârșitului de an. Asta da surpriză pentru a bonați
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Holera, „mirosul morții” și Nicolae Iorga